Fredsboken nominerad till Svenska Publishing-Priset 2015

Publicerat 2015-09-17

Boken Fred, Allmänna Fredskongressen i Varberg 1915/2015, har nominerats till Svenska Publishing-Priset 2015. Boken är utgiven av CAL-förlaget och formgiven av Niklas Martinson på Stormen kommunikation.
– Det är väldigt roligt och hedrande, säger Maria Ericson på Teater Halland, initiativtagare och redaktör för boken.
Under 2015 firas hundraårsjubileet av den Allmänna Fredskongressen. Under några sommardagar 1915 samlades företrädare för 200 organisationer i Varberg för att ta fram strategier för en hållbar fred och för att formulera budskap till världens ledare. Deras engagemang var ett resultat av en framväxande fredsrörelse och en reaktion på det första världskriget, som satte stora delar av Europa och världen i brand.

Perspektiv på dagens fredsarbete
I boken Fred, Allmänna Fredskongressen i Varberg 1915/2015, sätter en namnkunnig författarkvintett perspektiv på dagens fredsarbete.
– Fredsfrågan är lika aktuell i dag som för hundra år sedan, tyvärr får man väl säga. Fredsboken är ett historiskt dokument, men också ett bevis på att gräsrötter kan göra skillnad både nationellt och internationellt. Därför känns nomineringen extra viktig, säger Maria Ericson.

Utgiven av CAL-förlaget
Boken Fred, Allmänna Fredskongressen i Varberg 1915/2015, är nominerad i kategorin Print – Jubileumsböcker. Boken är utgiven av Varbergsbaserade CAL-förlaget. Niklas Martinson på likaledes Varbergsbaserade Stormen kommunikation står för den grafiska formen.

Utbildnings- och informationsföretaget Populär Kommunikation har delat ut Svenska Publishing-Priset sedan början av 1990-talet. Tävlingen är Sveriges mest heltäckande kommunikationstävling, och syftar till att synliggöra välgjorda produkter och sporra alla som brinner för att skapa god kommunikation. Juryn bedömer hela produkten, inklusive grafisk design, text och visuellt innehåll. Vinnarna tillkännages på Svenska Publishing-galan, i Stockholm den 9 november 2015.
Läs mer om Svenska Publishing-Priset på http://www.sppriset.se

För mer information om Fredsboken, vänligen kontakta:
Maria Ericson, Teater Halland, 0340-54 22 81
Katarina Jonsson, CAL-förlaget, 0340-67 30 07