Lars Ysander följer upp sin bok Fantastiska möten

Publicerat 2023-08-23

Välkände Varbergsprofilen Lars Ysander, pensionerad medicine doktor och tidigare chefläkare vid stadens sjukhus samt efterfrågad expert inom trafikmedicin, fortsätter sin författarkarriär som 93-åring. I dagarna utkommer hans nionde bok, Fantastiska möten II – en annorlunda litteraturhistoria. Boken är en uppföljare av del I med samma namn, som utkom i fjol.

Sin författardebut begick Lars Ysander i samband med pensioneringen, då han gav ut diktsamlingen Anteckningar. Sedan dess har han gett ut flera diktsamlingar och även skrivit flera skönlitterära verk, bland annat om svensk litteratur i Böckerna tar plats I och II. Med sina två böcker Fantastiska möten fördjupar sig författaren i all den klassiska internationella litteratur som han har råkat missa genom livet.

Lars Ysander har ett lekfullt och nyfiket anslag, som gör hans nyvunna kunskap lätt-tillgänglig och underhållande. De fiktiva figurerna F Antasy Wing och Axel Fast tar med läsarna på en resa genom tid och rum, med den bevingade hästen Pegasos som transportmedel. På vägen österut gör sällskapet nedslag i bland annat Kina, Japan och Australien, innan de fortsätter färden mot Skandinavien via Kanada. I varje land träffar de kända historiska författare och samtalar om deras verk, tills Ysander sätter punkt för resan och Axel Fast återvänder till landet Hitom.

Och trots att en flicka vid namn Alicein Wonder Land dyker upp i slutet av berättelsen hävdar Lars Ysander med bestämdhet att detta är den sista boken. Om Fantastiska möten, vill säga. Författarkarriären kan kanske komma att fortsätta ännu ett tag.

För mer information, recensionsexemplar och kontaktuppgifter till författaren, vänligen kontakta CAL-förlaget:
0707-12 31 00 eller info@cal-forlaget.se.