Lyssna till Hallands författare Vol. 6

Gud, naturen och svartrockarna

Abela Gullbransson | Gustaf Ullman | Ingela Strandberg

Gud, naturen och svartrockarna, är en ljudbok som med text och musik presenterar tre halländska författare, Abela Gullbransson, Gustaf Ullman och Ingela Strandberg. De är födda under var sitt sekel och representerar en tidsrymd som sträcker sig från slutet av 1700-talet fram till idag. Alla författarna har sin hemvist i Varbergstrakten.
Deras texter berättar tillsammans också om en andlig utveckling från den tidiga väckelsens fromhet hos Gullbransson, över Ullmans uppgörelse med schartauanismen till den samtida naturfilosofiska diktning som finns hos Strandberg.

Denna dubbel-CD innehåller nytolkningar av kända och mindre kända koraler och visor samt nyskriven musik av kompositörerna Jonas Franke-Blom, Måns Eriksson, Dan Söderqvist (Twice a Man) och jazzpianisten Harald Svensson. Musiken slår följe med dikter och berättelser samt skapar stämningar och pauser. Korta presentationer introducerar de olika författarskapen. Teater Halland med ensemble bjuder in dig till en egen upptäcktsfärd i den rika halländska litteraturen.

Ljudboken finns numera att beställa hos Teater Halland i Varberg.