Skatten på Eneskär

Med bytet hårt tryckt mot bröstet trevade han sig tillbaka genom dörren till kajutan. Nu fort upp till ljuset och luften! Framför allt till luften. Han sneglade uppåt och såg den svarttjärade båtbottnen ovanför sig. Livlinan och luftslangen hängde rakt ner genom det gulgröna vattnet, och ytan speglade sig som en skiva av silver. Det fräste för varje gång luften, i korta stötar, pressades in i hjälmen. Han ryckte två gånger i livlinan. Flickorna halade och drog uppe i båten. Björn svävade uppåt, fick tag i båtkanten med ena handen och kastade ombord den mystiska väskan.

Fyra barn tillbringar sitt sommarlov i sommarparadiset Varberg. Det börjar med lata sommardagar men strax händer det oväntade saker. Ett brev, en mystisk låda och skräckinjagande gångar i den gamla fästningen. Och de är inte ensamma …

Sven Ingvar har skrivit ett 30-tal böcker och är en av Sveriges mest uppskattade ungdomsförfattare genom tiderna. CAL-förlaget ger här ut en av hans mest populära böcker, Skatten på Eneskär, i en sjätte, moderniserad upplaga.

Pris: 130 kronor. För beställning, vänligen kontakta info@cal-forlaget.se. Observera att köparen betalar portot.