Lyriksamling: en underhållares betraktelser

Publicerat 2024-05-28

Lokalpatrioten, underhållaren och ledaren för Fantastiska Underhållnings Bandet Calle Karlsson debuterar nu som författare.
I lyriksamlingen Och vindarna vänder samlar han ett urval personliga, eftertänksamma betraktelser med ett saltstänkt budskap om acceptans, välvilja och tacksamhet över att få finnas till.

Och vindarna vänder

”Du ska inte tro att du kan gå genom ett helt liv och bara ha skoj” förmanade Calle Karlssons mor sin bångstyrige unge son, men det bet dåligt. Calle ’på Läjet’ fortsatte göra det han tyckte var roligt. Som mångsysslare inom musik är han sedan länge en uppskattad underhållare, med hela södra Sverige som arbetsplats.

Eftersom skaparlust inte försvinner vid 65 har Calle inga planer på att slå sig till ro.
I stället fäster han fler strängar på sin lyra och utmanar sig själv med nya uttryckssätt, som att samla några av sina mest tänkvärda texter i boken Och vindarna vänder.

Den här gången är det inte skojig underhållning som Calle bjuder på. Hans texter har ett poetiskt djup och manar stillsamt till reflektion. Visar vi tillräckligt med respekt, för våra medmänniskor, vår omgivning och inte minst oss själva?

– Jag vill förmedla en känsla av att vi alla hör ihop, att det är okej att vara som man är så länge man inte skadar någon annan. Livet går fort förbi, så ta vara på de dagar vi får. Inspirationen kommer från händelser, av ord, av dofter och naturen, men kanske mest av det som händer i mötet mellan oss människor.

Texterna har kommit till under flera år. Några av dem har Calle publicerat på Facebook. Följarnas reaktioner har varit positiva och många i omgivningen har legat på om att han ska ge ut materialet.

Calle tror att en bred skara kommer att uppskatta Och vindarna vänder – kanske i synnerhet en vuxen publik med öppet sinne.

– Det känns bra att få tankarna på pränt. Jag hoppas att boken kommer att bli till glädje och bringa eftertanke, och på så sätt göra skillnad för medmänniskor där ute.

 

Kontaktuppgifter till Calle ’på Läjet’ Karlsson:
calle@lajet.se  ·  0704-80 56 77

För mer information eller recensionsexemplar, vänligen kontakta CAL-förlaget:
info@cal-forlaget.se  ·  0707-12 31 00

Webbversion av Och vindarna vänder:
tinyurl.se/Vindarna

 

Författaren Calle Karlsson sitter på en klippa vid havet och visar sin nya bok, Och vindarna vänder.